ویزای شینگن

ویزای شینگن سندی است که برای سفر به کشورهای حوزه شینگن(شامل 26 کشور اروپایی) برای شخص متقاضی صادر می شود.از 26 کشور عضو۲۲ کشور عضو اتحادیه‌ی اروپا و ۴ کشور دیگر عضو EFTA ( انجمن تجارت آزاد اروپا ) هستند. طبق توافقنامه صورت گرفته توسط کشورهای حوزه شینگن، شهروندان کشورهای عضو حوزه شینگن حق دارند آزادانه مثل یک کشور واحد در سراسر آن تردد کنند.

کشورهای عضو شینگن عبارتند از:

اتریش
بلژیک
جمهوری چک
دانمارک
استونی
فنلاند
فرانسه
آلمان
یونان
مجارستان
ایسلند
ایتالیا
لتونی
لیتوانی
لوکزامبورگ
مالت
هلند
نروژ
لهستان
پرتغال
اسلواکی
اسلوونی
اسپانیا
سوئد
سوییس
لیختن اشتاین

 

درحال حاضر ۲۶ کشور عضو شینگن هستند. ۳ کشور سوئیس، نروژ و ایسلند عضو اتحادیه اروپا نیستند، ولی عضو شینگن می باشند. کشورهای دیگر نیز از جمله رومانی، بلغارستان و قبرس نیز از جمله کشورهای در حال الحاق به این پیمان هستند.

شهروندان کشورهای غیر عضو (مثل ایران) برای ورود به حوزه شینگن(کشورهای ذکر شده در بالا) الزاما به ویزای شینگن نیاز دارند.

درحال حاضر ۲۶ کشور عضو شینگن هستند. ۳ کشور سوئیس، نروژ و ایسلند عضو اتحادیه اروپا نیستند، ولی عضو شینگن می باشند. کشورهای دیگر نیز از جمله رومانی، بلغارستان و قبرس نیز از جمله کشورهای در حال الحاق به این پیمان هستند.

شهروندان کشورهای غیر عضو (مثل ایران) برای ورود به حوزه شینگن(کشورهای ذکر شده در بالا) الزاما به ویزای شینگن نیاز دارند.

1. ویزای اتحادیه شینگن (USV)
ویزای عادی شینگن برای حمل ونقل یا اقامت در حوزه شینگن است که میتوانید با در دست داشتن این نوع ویزا هر 6ماه یکبار به مدت حداکثر 90روز به کشورهای عضو اتحادیه شینگن سفر کنید. خود این ویزا به نوبه خود با توجه به اهداف سفر، به سه دسته ی “ A ” ، “ B ” ، و “ C ” تقسیم می شود که در ادامه به خلاصه ای از آنها اشاره می کنیم.

ویزای نوع A
این ویزا به ویزای ترانزیت فرودگاهی مشهور است و داشتن این نوع ویزا تنها برای استفاده از فرودگاه‌های حوزه شینگن معتبر است. برای مثال اگر قصد دارید از ایران(کشور خارج از حوزه شینگن) به کانادا (کشور خارج از حوزه شینگن) سفر کنید جهت تعویض پرواز باید در یکی از کشور های اروپایی (برای مثال فرودگاه برلین) توقف داشته باشید ، در این صورت نیاز به ویزای شینگن نوع A دارید. در این نوع ویزا مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد.

ویزای نوع B

این ویزا نیز نوعی ویزای ترانزیتی است که بواسطه آن میتوانید حداکثر ۵ روز از کشور حوزه شینگن عبور کنید. یعنی مثل مورد فوق نیست که حق نداشته باشید از فرودگاه خارج بشوید.

ویزای نوع C
ویزای نوع C یک نوع ویزای کوتاه‌مدت است و برای مدت‌زمان تعیین شده میتوانید در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشید. این ویزا هم به نوبه خود به 3 دسته تقسیم میشود.

ویزای یک‌بار ورود (SINGLE-ENTRY) :
با این ویزا فقط برای یک‌بار می توانید به یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن وارد شوید، و به‌ محض ترک کشور وارد شده، اعتبار ویزا ساقط خواهد شد. حال چه مدت‌زمان ویزا به پایان رسیده باشد یا نرسیده باشد.

ویزای دو بار ورود(DOUBLE-ENTRY) :
شرایط این ویزا مثل ویزای یک‌بار ورود است، با این تفاوت که شما دو بار اجازه ورود به کشورهای حوزه شینگن را دارید. لازم به ذکر است استفاده از این موقعیت (دو بار ورود) محدوده زمانی مشخصی دارد.

· ویزای چند بار ورود(Multiple-entry):

با داشتن این ویزا میتوانید به ازای هر 6ماه، 90 روز در کشورهای حوزه شینگن اقامت داشته باشید.

2. ویزای VLT (محدود)
با این ویزا فقط می توانید به کشور صادرکننده ی ویزای شینگن یا به کشورهای دیگری از حوزه ی شینگن که نام ها آنها به صورت خاص هنگام درخواست ویزا ذکر شده باشند سفر کنید. به عبارت دیگر باید هنگام درخواست ویزا نام کشوری که قصد رفتن به آن را دارید ذکر شود. این ویزا شرایط خاص خود را دارد و اگر قصد سفر به دیگر کشورهای حوزه شینگن را دارید بایستی نام آن کشورها نیز ذکر شود، درغیر این صورت دارای اعتبار نیست.

3. ویزای ملی (NV)
به ویزای ملی ، ویزای نوع D نیز گفته می شود. در واقع این نوع ویزا برای دانشجویان، هنرمندان، متخصصان، ورزشکاران، تجار یا کسانی که برای مدت‌زمان مشخصی قصد دارند در ناحیه شینگن اقامت داشته باشند صادر می‌شود. بطو مثال اگر شخصی بخواهد برای تحصیل، کار یا اقامت دائم وارد یکی از کشورهای شینگن شود از این نوع ویزا استفاده میکند. البته این نوع ویزا شرایط خاص خود را دارد بطوری که اگر شخصی قصد دارد در دوره ی زمانی خاص یا با هدفی مشخص در یکی از کشورهای حوزه شینگن اقامت کند باید پس از پایان دوره ی مشخص شده به کشورش بازگردد. ویزای ملی هم میتواند از نوع یک بار ورود باشد و هم از نوع چند بار ورود.

1. ویزای اتحادیه شینگن (USV)
ویزای عادی شینگن برای حمل ونقل یا اقامت در حوزه شینگن است که میتوانید با در دست داشتن این نوع ویزا هر 6ماه یکبار به مدت حداکثر 90روز به کشورهای عضو اتحادیه شینگن سفر کنید. خود این ویزا به نوبه خود با توجه به اهداف سفر، به سه دسته ی “ A ” ، “ B ” ، و “ C ” تقسیم می شود که در ادامه به خلاصه ای از آنها اشاره می کنیم.

ویزای نوع A
این ویزا به ویزای ترانزیت فرودگاهی مشهور است و داشتن این نوع ویزا تنها برای استفاده از فرودگاه‌های حوزه شینگن معتبر است. برای مثال اگر قصد دارید از ایران(کشور خارج از حوزه شینگن) به کانادا (کشور خارج از حوزه شینگن) سفر کنید جهت تعویض پرواز باید در یکی از کشور های اروپایی (برای مثال فرودگاه برلین) توقف داشته باشید ، در این صورت نیاز به ویزای شینگن نوع A دارید. در این نوع ویزا مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد.

ویزای نوع B

این ویزا نیز نوعی ویزای ترانزیتی است که بواسطه آن میتوانید حداکثر ۵ روز از کشور حوزه شینگن عبور کنید. یعنی مثل مورد فوق نیست که حق نداشته باشید از فرودگاه خارج بشوید.

ویزای نوع C
ویزای نوع C یک نوع ویزای کوتاه‌مدت است و برای مدت‌زمان تعیین شده میتوانید در کشورهای عضو اتحادیه شینگن اقامت داشته باشید. این ویزا هم به نوبه خود به 3 دسته تقسیم میشود.

ویزای یک‌بار ورود (SINGLE-ENTRY) :
با این ویزا فقط برای یک‌بار می توانید به یکی از کشورهای عضو پیمان شینگن وارد شوید، و به‌ محض ترک کشور وارد شده، اعتبار ویزا ساقط خواهد شد. حال چه مدت‌زمان ویزا به پایان رسیده باشد یا نرسیده باشد.

ویزای دو بار ورود(DOUBLE-ENTRY) :
شرایط این ویزا مثل ویزای یک‌بار ورود است، با این تفاوت که شما دو بار اجازه ورود به کشورهای حوزه شینگن را دارید. لازم به ذکر است استفاده از این موقعیت (دو بار ورود) محدوده زمانی مشخصی دارد.

· ویزای چند بار ورود(Multiple-entry):

با داشتن این ویزا میتوانید به ازای هر 6ماه، 90 روز در کشورهای حوزه شینگن اقامت داشته باشید.

2. ویزای VLT (محدود)
با این ویزا فقط می توانید به کشور صادرکننده ی ویزای شینگن یا به کشورهای دیگری از حوزه ی شینگن که نام ها آنها به صورت خاص هنگام درخواست ویزا ذکر شده باشند سفر کنید. به عبارت دیگر باید هنگام درخواست ویزا نام کشوری که قصد رفتن به آن را دارید ذکر شود. این ویزا شرایط خاص خود را دارد و اگر قصد سفر به دیگر کشورهای حوزه شینگن را دارید بایستی نام آن کشورها نیز ذکر شود، درغیر این صورت دارای اعتبار نیست.

3. ویزای ملی (NV)
به ویزای ملی ، ویزای نوع D نیز گفته می شود. در واقع این نوع ویزا برای دانشجویان، هنرمندان، متخصصان، ورزشکاران، تجار یا کسانی که برای مدت‌زمان مشخصی قصد دارند در ناحیه شینگن اقامت داشته باشند صادر می‌شود. بطو مثال اگر شخصی بخواهد برای تحصیل، کار یا اقامت دائم وارد یکی از کشورهای شینگن شود از این نوع ویزا استفاده میکند. البته این نوع ویزا شرایط خاص خود را دارد بطوری که اگر شخصی قصد دارد در دوره ی زمانی خاص یا با هدفی مشخص در یکی از کشورهای حوزه شینگن اقامت کند باید پس از پایان دوره ی مشخص شده به کشورش بازگردد. ویزای ملی هم میتواند از نوع یک بار ورود باشد و هم از نوع چند بار ورود.

عضویت در خبرنامه

از آخرین اخبار و تخفیف‌های هیجان‌انگیز ما مطلع شوید.

خبرنامه وندیداد

وندیداد محتوای اسپم برای شما ارسال نخواهد کرد